Rozmaring Német Nemzetiségi Kórus

Csütörtökönként 17-19 óráig a művelődési központ kamaratermében.

Karnagy: Stiblo Anna

Érdeklődni a 06 20/388-30-86-os telefonszámon vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet.

Az kórus weboldalának címe:
www.rozmaring.nanoweb.hu

Az Érdi Rozmaring Német Nemzetiségi Kórus jelenlegi tagságával 2010 óta működik. Az együttes az érden élő német nemzetiség  zenei hagyományainak őrzését tűzte ki célul. Repertoárját folyamatosan bővíti a Magyarországon fellelhető német és sváb dalok tanulásával. Az autentikus hangzás érdekében harmonikakísérettel énekelnek, a művészi színvonal megtartása, növelése érdekében zeneművészeti főiskolai végzettségű karnaggyal és kiváló harmonikással dolgoznak.  Számos hangversenyen, nemzetiségi kórustalálkozón vettek részt. 

A Nyitnikék Német Nemzetiségi Kórustalálkozó életre hívásával és évenkénti megrendezésével Érden hagyományt teremtettek.

2013-ban a Sombereken megrendezett Német Nemzetiségi Zenekarok és Énekkarok Országos Minősítőjén kitüntetéses arany fokozatot értek el. Ezzel az eredménnyel az együttest támogató Érd városa is felkerült a nemzetiségek kultúráját fontosnak tartó és elismerő települések közé.

Az érdi német nemzetiségi önkormányzat nem segíti a kórust, az együttes munkáját az eltelt években az érdi Német Nemzetiségi Kultúregyesület, Érd Megyei Jogú Város polgármestere, és alpolgármestere támogatta. A város civil szervezetek számára kiírt pályázatai sikeresek voltak. A programok megvalósításához mindig szükség volt a kórustagok hozzájárulására egyéni befizetésekkel.

2013 januárja óta a Szepes Gyula Művelődési Központ ad helyet a kórus próbáinak minden hétfőn. Az eltelt négy év alatt a régi kották digitalizálása megtörtént, új művekkel jelentősen, mintegy 120 darabra bővült. A megfelelő próbakörülmények, a zongora használata jelentősen segítette és segíti a kórus fejlődését, a repertoár további bővítését.

A kórusban együtt énekelnek magyar és a német nemzetiségi gyökerekkel rendelkező tagok, ezzel is erősítve a Magyarországon élő két nemzetiség összetartozását, egymás iránti tiszteletét, szeretetét.

Az együttes közösségként, hagyományőrző-értékmentő és kultúrateremtő tevékenységét tekintve is olyan különlegesség, amely méltó arra, hogy Érd értékei között szerepeljen.

 

facebook

 

Hírlevél

 

Amennyiben hírlevelet szeretne kapni, kérjük adja meg elérhetőségét.