Live Street Art - 2021

Alkotói pályázat felhívás

Az Érdi Ifjúsági Önkormányzat és a Szepes Gyula Művelődési Központ alkotói pályázatot hirdet street art témakörben mindazok számára, akik kedvet és elhivatottságot éreznek a műfajjal kapcsolatban, van mondanivalójuk egyénileg vagy csapatban.

A Live Street Art 2021 alkotói pályázat témája

IZOLÁCIÓ vs. KÖZÖSSÉG
Az ember társas lény. A közösségi lét, civilizációnk alapja. Túlélésünk és felemelkedésünk kulcsa a csoportban való gondolkodás és a hatékony együttműködés képessége. 2020-as világjárvány kirobbanását követő lezárások miatt, emberek százmilliói kényszerültek távol maradni szeretteiktől, társaiktól, barátaiktól. A megszokott közösségi terek bezárta, a legtöbb helyen kijárási korlátozásokat vezettek be. Ez az élethelyzet legtöbbünk számára ismeretlen volt eddig. Újra meg kellett ismerkednünk a magánnyal, bezártsággal és egyedülléttel. 2020 a szorongás éve lett. Te, hogy élted meg – vagy inkább, hogy élted túl ezt az elszigeteltséget?
Mutasd meg egy képben, Te mit gondolsz erről a globális krízisről!


Jelentkezés módja, feltételei:

o A jelentkezési lap kitöltése kötelező! 

o Jelentkezéskor a megvalósítani kívánt pályamunkáról grafikai tervet kérünk beadni digitális formában vagy papír alapon, legalább A3-as méretben.

o A jelentkezők egyéniben vagy csapatban nevezhetnek.

o A határidőre beérkezett pályamunkákból, szakmai zsűri által a 10 legjobbnak ítélt alkotást az alkotók Érd központjában, a Főtéren a Live Street Art 2021 rendezvény attrakciójaként, egy erre kijelölt falfelületen elkészíthetik. Előreláthatóan 5-6 óra áll majd rendelkezésükre az alkotások elkészítésére 2021. szeptember 4-én.
Falfelület: hozzávetőlegesen 3 méter széles, 2 méter magas (a 10 döntőbe jutott versenyző számára 10.000 Ft értékben festék hozzájárulást biztosítanak a szervezők).


Díjazás:
I. helyezett: bruttó 200.000 Ft
II. helyezett: bruttó 150.000 Ft
III. helyezett: bruttó 100.000 Ft

1995.évi CXVII. törvény 76. §-nak (2) bekezdése szerint („Pénzbeli nyeremény esetén az adót a magánszemélyeknek kiosztandó teljes nyereményösszegből egy tételben kell a kifizetőnek levonnia és befizetnie.”) a pályázati kiírásban feltüntetett bruttó összegek adótartalma a kedvezményezett jogállásától függően változhat!


Eredményhirdetés a verseny napján (2021.09.04.) a LIVE STREET ART rendezvényen. 

o Nem megengedett az obszcén, nyílt szexuális tartalmú, tiltott önkényuralmi jelképek vagy bármilyen faji, vallási, nemzeti, nemzetiségi, nemi, politikai hovatartozást és lelkiismereti szabadságot, személyiségi jogokat sértő ábrázolásmód/jelképek vagy szavak használata. 

o A rendező fenntartja a jogot arra, hogy az esetlegesen jó ízlést sértő, nívótlan, a leadott tervtől, témától eltérő grafikákat azonnali hatállyal töröltesse. 

o A pályázó tudomásul veszi, hogy pályaművével – a kivitelezést követően – a pályázat kiírója teljes körűen maga rendelkezik.

o Nevezési díj nincs!

A jelentkezés módja: kitöltött jelentkezési lap és grafikai terv beküldése a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre vagy a Szepes Gyula Művelődési Központ - 2030 Érd, Alsó u. 9. postacímre. 

Beadási határidő: 2021. augusztus 10. 
Kiértesítés (e-mailben): 2021. augusztus 16-ig.

 

facebook

 

Hírlevél

 

Amennyiben hírlevelet szeretne kapni, kérjük adja meg elérhetőségét.