Live Street Art - 2017

Az utca művészete élőben, légy részese Te is, május 13-án!

Élő festés 10 órától!

Színpadi programok:
10:00-14:00: Dj Hanzee
14:00-16:00: Dj Slanki
16:00-18:00: Dj Future
18:45-20:45-: Vinyl Warriorz
20:45-21:45: Hősök koncert

Egyéb programok (14.00-20.00):
- Parkour Show 
- Beatbox Show
- Break Dance Show 
- Flatland BMX bemutató

A téma az utcán hever! Illetve a témák mellett azok a kortárs művészeti alkotások, amelyek a street art jegyében születnek. És persze ezek nem is annyira hevernek, sokkal inkább a házfalakon díszelegnek, kizárólag művészi céllal. A magyarul – ugyan sohasem használt, de nagyjából – utcaművészetként fordítható street art az urbánus képzőművészet részeként jelent meg a 90-es években. Az alkotók a galériák zárt világából az utcára vitték művészetüket, sajátos mondanivalójukat. 
A Szepes Gyula Művelődési Központ az Érdi Ifjúsági Önkormányzattal karöltve hirdette meg alkotói pályázatát street art témakörben mindazok számára, akik kedvet és elhivatottságot éreznek a műfajjal kapcsolatban, van mondanivalójuk egyénileg vagy csapatban.
Hogy mi a célja egy köztéri művészeti rendezvénnyel szervezőknek? Egyrészről bemutatni, hogy a kortárs művészet, ezen sajátos ága, része lehet az utcaképnek. Másrészt a street art napjaink izgalmas és innovatív stílusirányzata, intenzív mondanivalójával elgondolkodtat, szemet gyönyörködtet és öltözteti a csupasz falakat. Visszafoglal egy szeletet a reklámok uralta térből, ha csak egy pillanatra is megpróbál kiszakítani minket a fogyasztói társadalom irányított, zárt világából.

Mindez élőben is látható lesz bárki számára, aki május 13-án ellátogat a Érd főterére és a sétányra. A fő attrakció persze az élő faldekorálás lesz, ahol a „fogyasztói társadalom szemben a közösség és kapcsolatok” témakörben pályázott résztvevők közül a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt alkotások élőben is létrejönnek a kb. 3x2 méteres faldarabokon.
Mialatt a versenyzők festenek, kísérőprogramként DJ-k, extrém biciklis bemutatók és különleges zenei produkciók színesítik az amúgy is sokszínű programot. A nap zárásaként és betetőzéseként a népszerű Hősök hip-hop formáció ad élő koncertet.

A rendezvény ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

facebook

 

Hírlevél

 

Amennyiben hírlevelet szeretne kapni, kérjük adja meg elérhetőségét.