Érdi Piknik 2.0 - GLAMPING

 

Újra kóstolj bele ÉRDbe!

Evés, ivás, zene, tánc, piknik hangulat!
Légy részese a város nagy nyárzáró kerti partijának!
 
Program előzetes
 
  PÉNTEK
A nyitáskor meg is adjuk a hétvége ritmusát a Metronóm Dobiskola növendékeivel majd jön egy kis Belvárosi Betyárkodás, hogy a kisebbeknek is jusson rögtön az első nap egy kis koncert élmény.
Ahogy közeledik az este érkezik a ManGoRise, a zenekar ízléses átjáró az underground és a mainstream pop zene közt, a reggae-dancehall ritmusok és a popzene ötvözésé, lazaság és életöröm, tökéletes alapozás kora este
Miután lemegy a nap érkeznek a „sötétebb” ütemek, hazánk két legendás lemezlovasa Bárány & Jovan izgalmas fúzióban hozzák el nekünk a DARK BLUE PARTY elképesztő funky hangulatát. A Dark Blue Party nevét az a mixlemez sorozat adta, amely Bárány Attila és DJ Jován zenei válogatásait foglalja magában. Az egykori legendás Fortuna Club hangulatát idéző zenei anyag a funky slágerek kedvelőinek és minden táncoslábú bulizónak igazi csemege.
 
  SZOMBAT
Reggel akár az előző este utáni regenerálás akár a szombatestére való felkészülés miatt, vagy csak úgy, egy kis test és lélek frissítő közösségi jógára invitálunk mindenkit a kertbe a Tisztaforrás Joga stúdióval közösen, hogy még izgalmasabbá tegyük élő handpan zenei kíséretet kap, jóga szőnyegre fel!
A délelőtt a legkisebbeké, a Hahota színház előadásában a Brémai muzsikusokat tekinthetjük meg, majd ezt követően lesz bűvész show Kőhalmi Ferivel és a kistáncosaink is bemutatkoznak a színpadon.
Egy piknik központi eleme az evés, így nem csak a szuper vendéglátós standokon, de végre a színpadon is ott a helye. Készüljetek egy izgalmas, humoros, interaktív gasztro showra ki mással, mint a grill és BBQ mesterével Serényi Zsolt séffel és Vajtó Lacival 😃
Estére való bemelegítés gyanánt Németh Sándor Magyar Salsa Bajnok által vezetett Karibi Tánc Klub tart egy kis bemutatót és invitál közös táncolásra mindenkit, aki kedvet érez hozzá.
A naplementével egy igazi magyar zenei ikon érkezik a színpadra és egy legendás produkció éled újjá a pikniken, még nem mondhatjuk el ki lesz az, és pontosan mivel készül Érdnek, de annyit elárulhatunk róla, hogy:
- gyerekszínészként kezdte a pályafutását és ő kölcsönözte hangját Mézga Aladárnak is, a kilencvenes évek egyik meghatározó popzenei csapatának „pilótája” volt, de nem csak előadóként, hanem dalszövegíróként is jelen van a magyar pop történetében…de pszt ez még titok! 🤫😉😊
Majd késő estétől a PARÁDÉ MEMORIES csapata a kétezres évek elejére repít vissza minket és a legendás BUDAPEST PARÁDÉ hangulatát idézik meg a kertbe, az utazást vezetik: Peat Jr, Náksi Attila és DJ Thomka szóval „Nézz az égfelé!” és „Csak 1 nap van” 😉
 
  VASÁRNAP
Reggel egy fergeteges hangulatú zumbázásra várunk mindenkit Halász Zsolttal, hogy erőt adjon az egész napos pörgéshez. A délelőtt újra a kicsiké, CsiriBú zenés gyerekműsor és Kalap Jakab koncert majd kistáncosaink mutatkoznak be. Délután feszesebb ritmusok irányába indulunk meg, emellett egy különleges vendégünk is lesz: a Harley-Davidson® Budapest, nem csak egy csodaszép motort állítanak ki vasárnap, de egész hétvégén itt lesznek velünk és adnak nekünk egy kis ízelítőt a Harley életérzésből, faházuknál belekóstolhattok majd amerikai sörökbe és burgerekbe.
A modern zenei megoldásokkal fűszerezett rockabilly-jükkel Európa szerte rendkívül népszerű budapesti ED PHILIPS AND THE MEMPHIS PATROL hatalmas energiával és egyedülálló imázzsal eleveníti fel az ’50-es évek rockabilly slágereit. A banda a koncerteken amerikai katonai egyenruhában lép fel, a hangszerek korhűek, az előadások energikus és robbanékony stílusa a rockabilly fénykorát idézi. Koncerteket a megszokottól eltérő színpadkép és a látványos show-elemek teszik egyedivé. A dalokat friss és új hangszerelésben adják elő, olykor jelentősen eltérve az eredetitől, de mindvégig megmaradva az ötvenes évek rockabilly hangzásánál.
Az estére való bemelegítést a F.A.Q. zenekar biztosítja. F.A.Q. 2018-ban alakult egyszerű rock felállással, - dob, gitár, basszusgitár és ének - Budapesten ennek ellenére a 4 tagból hárman érdiek. Plusz kötődés városunkhoz, hogy a zenekar basszus gitárosa Babucs Miklós az elmúlt jónéhány évben "meghatározó emléket" készített sok érdi számára, az általa alapított Tattoo & Piercing szalonban sokan gazdagodtak testékszerrel és tetoválással. Itt az alkalom, hogy a Mikit kevésbé "szúros" oldaláról is megismerjük 😁
A név választás minden zenekar esetében egy igen GYakran Ismételt Kérdés, amiből azonnal megszületett a ötlet és az angol rövidítés lett a zenekar neve…..
2020-ban elkészült az első 2 számos demo, amely után klub koncerteken keresztül csiszolódott a zenekar a mai felállásig. A zenekar zenei stílusát a dallamos hard rock irányzatba sorolhatjuk. A műsor gerincét alapvetően a saját szerzemények teszik ki, de természetesen 1-2 feldolgozás is bekerült a repertoárba, de csakis a jellegzetes FAQ íznek megfelelő átdolgozás után.
A záró este fő fellépője - immár több mint másfél évtizedes zenekar - élete hamisítatlan rock’n’roll menetelés, az underground közeg füstös kiskocsmáiból és klubjaiból az ANNA &THE BARBIES a nagyszínpadokra és reflektorok kereszttüzébe kerülve továbbra is önmagát adja, kivétel nélkül mindig és mindenhol. Nem véletlen ez a siker: Pásztor Anna és zenekara minden koncertet úgy nyom le a színpadon, mintha az lenne életük utolsó fellépése. Kendőzetlenül őszinte és felemelően pozitív dalszövegek, lüktető és magával ragadó rockos ütemek, mégis fülbemászó refrének tökéletes egységként bújnak a hallgatók fülébe, dalaik – hol lágyan énekelve, hol tiszta erőből max. hangerőn kiabálva. A pajkos, szexi szövegekhez hasonló karizma is jár: Pásztor Anna a magyar könnyűzenei élet egyik legkarizmatikusabb és extrémebb alakja, színpadi megjelenése koncertről koncertre változik és többek között attól is olyan izgalmasak a bulijaik, hogy sosem lehet tudni, épp milyen vagány szerkóban, fejdíszben vagy egyéb meghökkentő ötlettel lép a közönség elé.
 
 
Helyszín: Magyar Földrajzi Múzeum kertje - belépés a Főtér felöli nagykapunál!
 
 
Belépés és jegyek:
Az első Piknik tapasztalatait levonva, be kellett látnunk, hogy a múzeumkert befogadó- és teljesítőképessége véges. Ez nem csak a látogatóilétszám, hanem a kertet érő egyéb rendezvény okozta terhelés tekintetében is igaz. Így a biztonság, a konformfokozat, a programok és a rendezvényt követő helyreállítás okán úgy kellett döntenünk, hogy a következő Piknik, pont azért, hogy a jövőben is megvalósulhassanak hasonló rendezvények a múzeumkertben, belépőjegyes lesz!
Az adott napon és adott időszakban az értékesített napijegyek darabszáma a kert befogadóképessége szerint alakulnak. (egy bizonyos létszám felett nem tudunk több embert beengedni!)
Aki biztosra szeretne menni, annak lehetősége van 3 napos bérletet váltani, így az ő belépése garantált és elkerülheti az esetleges sorban állást, várakozást a jegypénztárnál. A bérlettel rendelkezők a rendezvény teljes időtartama alatt, a jegy beváltását követően, a kapott karszalaggal külön a részükre biztosított kapun, korlátlan számban léphetnek be- és ki a rendezvény területére és amennyiben a jegyvásárláskor feliratkoztak a hírlevélre és ezzel elfogadták a játékszabályzatot részt vesznek a vasárnapi tombola sorsoláson!
 
Belépőjegyek:
elővételben 3 napos bérlet – 2500 Ft egységesen (szeptember 1-ig!)
az alábbi linken: https://szepesmk.jegyx1.hu/esemeny/2894/erdi-piknik-2-0
A helyszínen 2022. szeptember 2. 15 órától válthatók majd napi belépők, múzeumkert szabad kapacitásának függvényében.
 
Gyermekeknek 14 éves kor alatt felnőtt kísérővel ingyenes a belépés!
 
A szervezők a műsor és időpont változás jogát fenntartják!
 
A rendezvényre való belépéssel minden látogató automatikusan elfogja annak házirendjét!

facebook

 

Hírlevél

 

Amennyiben hírlevelet szeretne kapni, kérjük adja meg elérhetőségét.