Érdi Jazz Fesztivál - 2017

 

Szeptember 5., 18 óra – Szepes Gyula Művelődési Központ

Juhász Gábor – Lackfi János; Jazz és Irodalom

Juhász Gábor gitárművész és Lackfi János író, költő műsora az irodalom és a zene találkozásáról szól. Egy nyelvet beszélnek ők, csak egyikük a zenét használja, másikuk az elbeszélést a kifejezés eszközéül. Produkciójukban a jazz zenét és a rímeket fogják összehangoltan előadni. Lesznek komolyabb irodalmi alkotások és vicces költemények, melyeket Juhász Gábor kísér gitáron. Lackfi János színészi vénáját is megcsillogtatja ezen az estén.

 

Szeptember 6., 17 óra – Csuka Zoltán Városi Könyvtár

Malko Teatro; Jazz és Színház

A színházi performance-ban elhelyezett autentikus bolgár dalokat jazz zenészek adják elő, így három nagyszerű muzsikus improvizációit is hallhatjuk az este, Weisz Gábor (szaxofon), Kovács Tamás (ütőhangszerek) és Hadzsikosztova Gabriella (ének) előadásában, színházi elemekkel színesítve.

 

Szeptember 7., 18 óra – Zenei Könyvtár

Bögöthy Ádám, Kovács Linda, Váczi Dániel Jazzkoncertje

Kovács Linda énekes és Bögöthy Ádám nagybőgős szokatlan felállású duója 2013-ban alakult, akik azóta több hazai és külföldi sikert könyvelhetnek el. 
A páros zenéjében az akusztikus hangzás a tradíciók iránti tiszteletet sugallja, míg az elektronika megjelenése egyfajta reakció a jelen kor hatásaira. 
E két szemlélet összegyúrásának eredményeképpen valóban komplex és változatos zenei anyag szólal meg, melynek gerincét főként saját kompozíciók alkotják.
Az Érdi Jazzfesztivál apropóján a duó vendége lesz a kortárs szaxofonozás egyik legszebb megszólalású zenésze, Váczi Dániel aki alt szaxofonon és szoprán szaxofonon is egyaránt a hazai élvonalba tartozik. Dániel elsősorban saját zenekarait vezeti (Váczi Dániel Multet, Váczi Dániel Trió), ahol zeneszerzői vénáját megcsillogtatva keresi a jazz, a kortárs zene és a népi elemek közti átmenetet.

 

Szeptember 8., 19 óra - Főtér

Sárik Péter Trió feat. Urbán Orsolya & Gyárfás István

A zenekar vezetője 2007-ben alapította meg saját zenekarát, a Sárik Péter Triót. A csapat 2012-ben, Fonay Tibor és Gálfi Attila csatlakozásával újjáalakult. A Sárik Péter Trió rövid időn belül az ország vezető jazz-zenekarai közé került. 
Az érdi fellépésen a trióhoz csatlakozik, - így egyedi formációt alkotva - két kiváló zenész, a swing és blues éneklésben is egyedi hangú Urbán Orsi, valamint az a jazz gitáros, aki a 2016-os évben a legjobb gitáros címet elnyerte, Gyárfás István „Gyafi”.
Sárik Péter - zongora
Urbán Orsolya - ének
Gyárfás István - gitár
Fonay Tibor - bőgő, basszusgitár
Gálfi Attila - dob
http://erdijazzfesztival.hu/sarik-peter-trio.html

 

Szeptember 9., 17:30 óra - Főtér

Syrius Legacy

Ezzel a zenekarral azt szeretnénk bizonyítani, hogy a legendás hírű Syrius együttes zenei hatása a mai napig tart.
A zenekarban a mai 20-as (egyedül Benkó Ákos múlt 30...) nemzedék legkiválóbbjai és legtöbbet foglalkoztatott fiatal magyar jazzmuzsikusai szerepelnek.
A Syrius Legacy a JazzMa.hu szakmai szavazásán 2014-ben, 2015-ben és 2016-ban is „Az év együttese” lett. 2015-ben pedig nemcsak a JazzMa.hu Szerkesztőségi Szavazólistáján, hanem az Olvasói Szavazólistán is kiérdemelte „Az év együttese” minősítést. Az „Ördög álarcosbálja – újratöltve” című CD-jüket a szakmai zsűri az idén Fonogram díjra jelölte.
Benkó Ákos - dob, ének
Fonay Tibor - bőgő, basszusgitár
Ludányi Tamás - szaxofon
Tempfli Erik - zongora
Vidákovich Izsák - szaxofon, fuvola

 

Szeptember 9., 19:00 óra - Főtér

Binder - Borbély Formáció

A két nagyszerű művészt ritkán hallhatjuk együtt játszani ebben a formációban - Horváth Balázs (bőgő), Benkó Ákos (dob). Mindketten a jazz-folk hazai képviselői, a gyökerekhez való visszatérés fontos a művészetükben. Mindketten mesteri hangszereiknek, így izgalmas utazásban lehet részünk ezen az estén. Saját szerzeményeikből hallhatunk összeállítást.

http://erdijazzfesztival.hu/index.php?id=binder---borbely--formacio

 

Szeptember 10., 17:30 óra - Főtér

WorldWide

A WorldWide nevű formációt Balogh Tomi és Nagy Lili hívta életre 2016-ban. Az alapvetően Jazz, Neo Soul és R&B hangzásokat kedvelő zenészek szívesen kísérleteznek az elektronika és más egyéb improvizációs műfajok világában. Saját szerzeményeiken kívül izgalmas feldolgozásokkal is készülnek. A duót Salai Dávid fogja kísérni gitáron.

 

Szeptember 10., 19 óra – Főtér

László Attila - Oláh Kálmán Quartet feat. Soso Lakatos

A formáció érdekessége, hogy még soha nem játszottak így együtt. A négy elismert jazz zenész, a quartettel több éve ad sikeres koncerteket, de az ifjú szaxofonos tehetséggel még nem muzsikáltak együtt. Mindannyian a mély érzésű, harmónia-gazdag zenei világot képviselik, így biztos hatalmas élmény lesz őket meghallgatni.
László Attila - gitár
Oláh Kálmán - zongora
'Soso' Lakatos Sándor - szaxofon
Lattmann Béla - basszusgitár
Balázs Elemér – dob

http://erdijazzfesztival.hu/index.php?id=laszlo-attila---olah-kalman-quartet

 

facebook

 

Hírlevél

 

Amennyiben hírlevelet szeretne kapni, kérjük adja meg elérhetőségét.