Archívum - dátum szerint: augusztus 2018

A Férfi – Portrék és Történetek címen 2018. augusztus 31-én 18 órakor kiállítás nyílik az érdi Szepes Gyula Művelődési Központban. 

Az alkotók, Szabó Ági, fotós és Gálfi Saci, blogger. 

Saci több mint két éve írja azember c. blogot, interjúgyűjteményt, ahol emberek történeteit szeretné felkutatni, s megtudni, kinek mit jelent a „jó élet”, a boldogság. Mára a weboldalon közel 200 történetet találunk, s azok szinte kivétel nélkül azt sugallják, hogy a hétköznapi élet igenis szép, s abban a csodát nem várni, hanem meglátni kell. 

Egy szépséges kutyasétáltatós reggel Saci összetalálkozott Szentendrén Dáviddal. A történte Saciban elindította a gondolatot, hogy bizony, annyit beszélünk rólunk, a nőkről, a nehéz szerepeinkről, az anyaságról, hogy hogyan legyünk (jó) nők, de arról viszont oly keveset, hogy hogyan kell (jól) férfinak lenni, egyáltalán mit jelent ez. 
Ez a gondolat találkozott Ági akkor már motoszkáló ötletével: kellene a MOMents365 után - és amúgy is- egy férfitabló. Lehetőleg szakállas (és/vagy) izgalmas férfisorsokkal. 

Ezekből a beszélgetésekből gyűlt össze az érdi tárlat anyaga: az eddig elkészült, több mint harminc portrét mutatja be, négyévestől nyolcvankét évesig, boldog házasságban élő, egyszer-többször elvált, örök agglegény, még szingli, lelkész, jógaoktató, segítő foglalkozású, üzletember, örök romantikus vagy éppen kőkemény, szikár lélek. 
Ami azonban azonos mindannyiukban, hogy tabuk nélkül álltak a kamerám elé és vallottak magukról.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ: http://www.agiszabo.hu/a-ferfi-portrek-es-tortenetek/

A kiállításon a fotók mellett néhány gondolat is olvasható lesz minden egyes interjúalanytól, de ezúttal érdemes nem otthon felejteni az okostelefonokat sem, ugyanis QR kódok használatával lehetőség nyílik a teljes írások helyben történő megismerésére is. 

A megnyitón természetesen jelen lesznek az alkotók, így alkalom nyílik a velük történő személyes beszélgetésekre is, és ha szerencsénk van, jónéhány interjúalanyra is ráismerhetünk majd a vendégek között. 

A Férfi – Portrék és Történetek 2018. október 2-ig lesz megtekinthető a művelődési központban: Érd, Alsó utca 9.

Ők meséltek nekünk őszintén és bátran: 
Hamar Dávid
Dávid Horváth
Laszlo Fazekas
Peter Daroczi-Vegh
Vörös Ákos PrAkash
Maha Magunam
Karosi Roland
Zsolt Vági
Gyuri Simon
Károly Tóth
Bakø Ádám
Baross László 
Kónya Levente József
Trey Shaw
Gabor Kalovits
Imre Bedő
Zsolt Nagy
David Asztalos
Szabó Tamás
Fekete Dávid
Farkas Gábor / Gbr Farkas
Aczél Gergő
Fekete Zoltán
Kőhegyi Gábor
Kiss Zsolt
Inti 
Csorba Norbert
Magyar Bálint Ofisöl Pédzs
Janklovics Péter
Farkas Bence

A júniusi nyárindító buli eszméletlen sikerén felbuzdulva, augusztus végén egy újabb felejthetetlen élményt tartogatunk számotokra!
============================================
★ANIMAL CANNIBALS ★ DESPERADO ★ DJ THOMX ★
2018. agusztus 25. ★ RETRO DREAMS PARTY ÉRD S01.E02.
============================================
Helyszín: Érd, Magyar Földrajzi Múzeum Kertje (2030 Érd, Budai út 4.)

Jegyárak:
Elővételben: 1500 FT
Helyszínen: 1800 FT

@Dress and Face Control!

Érd Megyei Jogú Város Idősügyi Tanácsa a szépkorúak részére nyárbúcsúztató LECSÓFŐZŐ VERSENYT ÉS SPORTNAPOT RENDEZ 2018. augusztus 23-án, CSÜTÖRTÖKÖN 9-16 óráig a Felső Parkvárosi Napközis Tábor területén.

 

Várjuk: nyugdíjas klubok, idősotthonok, baráti társaságok jelentkezését.

A részvétel feltételei: 60 év feletti életkor, állandó érdi lakcím.

A nyersanyagot (paprika, paradicsom, hagyma, kenyér) a tüzelőt, tányérokat, evőeszközt az Idősügyi Tanács biztosítja, az egyéb hozzávalók, valamint a bogrács, bográcsállvány, konyhai eszközök, kempingasztal és székek, esetlegesen sörpadok biztosítása a csapatok feladata.

Természetesen várjuk a nem versenyző nyugdíjasokat is, hiszen a lecsót el is kell fogyasztani. Aki nem főz lecsót, sakkozhat, kártyázhat, pingpongozhat.

 

Előzetes jelentkezés alapján a helyszínre autóbusszal történő megközelítést biztosítunk.

A különjárat Érd autóbusz-pályaudvarról indul és az alábbi megállókban lehet majd felszállni:

  • Stop Shop, Széchenyi tér, Gellért utca, Vincellér utca, Bem tér, Favágó utcai napközis tábor

 

A versenyre csak előzetesen lehet nevezni 2018. augusztus 9-ig a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

A szurkolók augusztus 16-ig jelentkezhetnek a 06 23/365-490/101-es telefonszámon, jelezve, hogy autóbuszt kívánnak-e igénybe venni.

 

Minden érdeklődőt szeretettel vár Érd Megyei Jogú Város Idősügyi Tanácsa.

 

 

 

 

 

ÉRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA TISZTELETTEL MEGHÍVJA ÖNT ÉS CSALÁDJÁT SZENT ISTVÁN-NAPI ÜNNEPSÉGÉRE 2018. AUGUSZTUS 20-ÁN 11 ÓRÁRA A MAGYAR FÖLDRAJZI MÚZEUM KERTJÉBE.
 
PROGRAM
 
HIMNUSZ
 
ÜNNEPI BESZÉDET MOND
T. MÉSZÁROS ANDRÁS
POLGÁRMESTER
 
a CSEPEL TÁNCEGYÜTTES MŰSORA
kísér a Tarsoly zenekar
 
KENYÉRSZENTELÉS ÉS – ÁLDÁS
ERDÉLYI TAKÁCS ISTVÁN
REFORMÁTUS LELKÉSZ
HAJDU FERENC
RÓMAI KATOLIKUS PLÉBÁNOS
SZABÓ MIHÁLY
GÖRÖG KATOLIKUS PARÓKUS
 
SZÓZAT
 
A MŰSORBAN KÖZREMŰKÖDIK:
A SZIRMOK PEDAGÓGUS VÁROSI NŐI KAR
 
A MEGSZENTELT KENYÉR KÍNÁLÁSA.

Előtéri fotógaléria

Madarat tolláról - Körmendy Zizi fotográfiái

Előtéri kiállítótér

SZÍN-FOLT -Papp Klára kiállítása

"Már gyermekkorom óta szerettem valamiből valamit készíteni, bennem volt a most oly divatos újrahasznosítás vágya. Édesanyám megtanított kötni, horgolni, hímezni, és keresztszemest varrni. Amikor a tv-ben megjelentek már nyugati adások, akkor találtam rá egy olyan műsorra, ahol a kreativitás különböző területeit mutatták be, többek között a patchwork technikát is, amit szájtátva figyeltem. A foltvarrással még közelebbről Tárnokra költözésünk után ismerkedtem meg igazán, amikor tagja lettem az ott működő „Foltoskodók” csoportjának.  A foltvarrás mellett, más területet is szerettem volna kipróbálni így lettem tagja a Százhalombattai Gombolyag Klubnak, ahol a csipketechnikákon kívül, zokniból babákat, állatkákat és különböző figurákat készítettünk, megtanulhattam a papírtechnikával készített képek festését is. Párhuzamosan a Biatorbágyi Foltvarrók csoportjának is tagja lehettem, ahol a foltvarrás olyan fogásait, trükkjeit sajátíthattam el, amit eddig még nem ismertem. Továbbá tagja lettem a Diósdi Foltvarrók csapatának is, ahol személyesen találkozhattam olyan amerikai hölgyekkel, akik a foltvarrás hazájából érkeztek, és akikkel közösen varrhattunk különleges mintákat. Munkáimból 2016-ban a Tárnoki Művelődési Házban önálló, 2017-ben a Budapesti V. kerületi Városházán közös, valamint a fent említett csoportokban szintén közös kiállításon vettem részt. Szeretném, ha ez a kiállítás sokaknak adna erőt ahhoz, hogy merjenek alkotni, hogy a hétköznapi életüket színesebbé tegyék, s így talán még gyermekkori álmaik is valóra válhatnak, mint nekem."

facebook

 

Hírlevél

 

Amennyiben hírlevelet szeretne kapni, kérjük adja meg elérhetőségét.